De ideeën

De 10 vrouwen die in 2017 digitaal volgen

De StartHer-media praten over een onderwerp dat soms te ongrijpbaar is: de plaats van vrouwen in technologie en digitaal. Begin 2017 tekent de blog een portret van de 10 te volgen vrouwen voor dit nieuwe jaar. 10 vrouwen die volgens StartHer dingen zullen laten gebeuren en hun naam opdringen in het digitale en technische ecosysteem.

We laten je deze selectie hieronder ontdekken. Klik hier om het volledige artikel van StartHer te bekijken.

Julia Bijaoui (Frichti)

Julia Bijaoui

Op slechts 28 jaar oud creëerde Julia Bijaoui Frichti, een van de bekendste startups in de catering. Opgericht in 2015, heeft de startup 12 miljoen euro opgehaald en heeft nu meer dan 200 werknemers.

Delphine Rémy-Boutang (digitale vrouwendag)

Delphine Remy-Boutang

In 2013 richtte Delphine Rémy-Boutang met Catherine Barba de Dag van de Digitale Vrouw op. In slechts een paar jaar tijd is dit evenement uitgegroeid tot een van de grootste bijeenkomsten ter viering van vrouwelijk ondernemerschap.

Philippine Dolbeau (nieuwe school)

Philippine Dolbeau

Op 17-jarige leeftijd creëerde Philippine Dolbeau New School, een app die een revolutie in de onderwijswereld beoogt.

Kat Borlongan & Chloe Bonnet (Five by Five)

Kat Borlongan & Chloé Bonnet

Deze twee jonge vrouwen hebben Five by Five opgericht, een bureau dat bedrijven ondersteunt bij de realisatie van innovatieve projecten en Open Data. Google en de Wereldbank behoren tot hun prestigieuze referenties.

Bloem Pellerin (Korelya)

Bloem Pellerin

De voormalige minister van Cultuur heeft Korelya opgericht, een fonds dat internationale investeringen in het Franse ecosysteem wil stimuleren.

Charlotte Cadé (Selency door Brocante Lab)

Charlotte Cadé

Op 28-jarige leeftijd creëerde Charlotte Cadé Selency van Brocante Lab, een marktplaats gewijd aan de decoratiewereld, waarmee een fondsenactiecampagne van € 3 miljoen werd afgesloten met Kima Ventures en Accel Partners.

Rachel Delacour (BIME Analytics)

Rachel Delacour

Opgericht in 2009 door Rachel Delacour, werd het bedrijf BIME Analytics vorig jaar gekocht door de Amerikaan Zendesk voor $ 45 miljoen. Een mooi succesverhaal om toe te voegen aan de winnaars van de Fransen.

Caroline Ramade (Paris Pioneers)

Caroline Ramade

De vrouwenincubator Paris Pionnières, opgericht in 2005, wordt nu geleid door Caroline Ramade en heeft al meer dan 200 startups vergezeld, zoals Kokoroe en Magic Makers.

Christelle Plissonneau (Early Bird Studio)

Christelle Plissonneau

Christelle Plissonneau is de mede-oprichter van Early Bird Studio, een startup die een spel heeft ontwikkeld dat kinderen van 8 tot 12 jaar oud op een leuke manier wil coderen.

Video: DE TOP 10 KNAPSTE VROUWEN TER WERELD! (Augustus 2019).