De ideeën

Deze vreemde typemachine uit de jaren 50 werd gebruikt om muziekscores te schrijven

Het is niet nodig om op het web te zoeken naar de nieuwste gekke uitvindingen onthuld opDEZE uit Las Vegas of SXSW uit Austin om onder de indruk te zijn van de techniek. Soms moet je in het verleden terugkijken op absoluut verrassende uitvindingen voor hun tijd. Net zoals deKeaton Music Typewriterof de typemachine Keaton-muziek, een vreemde uitvinding die het in jaren mogelijk maakte1950, schrijf muziek scores.

Ontworpen door de uitvinderRobert H. Keatondeze vreemde schrijfmachine werd voor de eerste keer gepatenteerd in 1936. Anders dan de typemachines die op dat moment op de markt beschikbaar waren, drukte deze uitvinding geen letters of cijfers af, maarmuzieknoten. Het was na een tweede patenthouder die in 1953 werd ingediend dat het product op de markt was. Zijn rond toetsenbord beschikbaar gesteld33 toetsen en toegestaan ​​om te schrijven, met eennauwkeurigheid kopie, muziekscores.

En voor de jaren 50, de Keaton Music Typewriter was een echt pareltje van technologie. In termen van engineering maakte een gebogen greep aan de linkerkant het mogelijk om de locatie vanNotes en tekens op de pagina. De hendel beweegt vervolgens op en neer om de verschillende notenbalken te schrijven. Een lange naald liet de muzikanten vooraf weten waar ze zouden gaan drukken. Laatste interessant feit: de twee cirkelvormige rijen van het toetsenbord functioneerden anders met de hierboven genoemde knop voor het veranderen van de schaal. Het grotere toetsenbord, met tonen en schalen, kon vrij met het handvat worden verplaatst. De kleinere, die elementen zoals meetstaven bevatte, bleef op zijn plaats.

Kortom, deKeaton Music Typewriter was, in de jaren1950, een echt pareltje dat erop gericht was het leven van muzikanten te veranderen. op de markt gebracht$ 255Helaas heeft deze machine niet veel commercieel succes gehad. Vandaag de dag, de Keaton Music Typewriter is een zeldzaam collector's item geworden voor muziekliefhebbers, die het afbreken op de veilingsites vanwege het originele en zo unieke uiterlijk.

credits : Marcin Wichary

credits : Marcin Wichary

credits : Marcin Wichary

credits: SATAlostangeles

credits: Muziekafdrukgeschiedenis

credits: Muziekafdrukgeschiedenis

credits: Muziekafdrukgeschiedenis

credits: Muziekafdrukgeschiedenis

credits: Robert H. Keaton

Verbeeld door: Robert H. Keaton
Sourcd: mymodernmet.com

Video: Big Eyes (Augustus 2019).