De ideeën

Cleansebot: de kleine robot die in je bed glijdt om bacteriën te elimineren

Heb je je ooit afgevraagd over de netheid van je lakens? hotel ? Geef toe, we hebben er allemaal over nagedacht toen we ergens anders dan thuis slapen. Bacteriën, slecht gewassen linnen, soms is het ergste verwacht. Gelukkig is hier het laatste nieuws voor maniakken huishouden ! Een kleine handige draagbare robot is net ontworpen; genoeg om de meesten bezorgd te maken reizigers.

Zes jaar geleden keken Amerikaanse onderzoekers goed naar 9 hotelkamers en kwamen tot de conclusie dat 80 % oppervlakken van de geanalyseerde objecten bevatten bacteriën. Evenzo zijn vrij hoge besmettingssnelheden waargenomen, in het bijzonder op schakelaars, afstandsbedieningen en andere bedlampjes. Wat verjaagt germofoben! Wat het bed betreft, het is ook - in mindere mate - een nest bacteriën.

Niettemin, onderzoekers van het Instituut van microbiologie van Guangzhou (China) hebben een techniek ontwikkeld genaamd"stralingsdesinfectie ultraviolet " na vele tests gedaan op type bacteriënEscherichia coli. En dit is de ontwerpstudio Ventur Studio wie ontwikkelde deze robot, met behulp van deze techniek!

Nauwelijks de maat van een hand, deCleansebot kan alle bacteriën en andere enge bacteriën verwijderen. Ondanks zijn kleine formaat heeft hij er 18 sensors : infrarood, licht en detectie van hoeken en obstakels. Anderen laten de machine ook toe om de kamer waarin deze zich bevindt in kaart te brengen. Met een batterij van 3700mAh heeft het apparaat voldoende autonomie (tussen 30 en 60 minuten, afhankelijk van de gebruiksmodus).

Maar naast het bed kan de kleine robot dat ook "schoonmaken" een computertoetsenbord, een werkblad en zelfs de knuffeldieren! Uiteraard kan het gemakkelijk worden vervoerd door reizen. De laatste is momenteel nog steeds in crowdfunding op het platformKickstarter. Er is al een groot succes geboekt. De productie zou binnenkort moeten beginnen, om een ​​eerste levering binnen enkele maanden te garanderen.

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

credits: Cleansebot

Verbeeld door:Ventur Studio