De ideeën

Deze leuke ervaring confronteert kinderen met ongelijke beloning

Wij zijn binnen 2018en helaas ongelijkheid betalen tussen mannen en vrouwen maken nog steeds deel uit van onze samenleving. Volgens het laatste rapport van deOECD, het gemiddelde salaris van vrouwen blijft 15% lager naar dat van mannen. Een verschuiving die helaas de afgelopen tien jaar niet veel is veranderd.

Het wordt hoog tijd om de mentaliteit te veranderen en gelukkig doen sommige associaties het bewonderenswaardig sociale ervaringen verrassend en onthullend kwaden van onze samenleving. Vandaag stellen we je voor om te vertrekken Noorwegen om een ​​heel mooi te ontdekken outreach-operatie uitgevoerd om de ongelijkheden in beloning ter gelegenheid van de Internationale dag van de rechten van de vrouw.

Finasforbundet is een uniefinanciële beroepen. Om de ongelijkheden in de omgeving aan te klagen, kwam ze op het idee om samen met het bureau een briljante operatie op te zettenMorgenstern. Deze operatie neemt de vorm aan van een sociaal experiment waar koppels van kinderen (jongen / meisje elke keer) worden uitgenodigd om een ​​kleine missie uit te voeren in ruil voor een vergoeding: het opslaan van ballen die op de grond achterblijven in containers. De kinderen zijn dan "Betaalde" met glazen met snoep, met het enige verschil dat dat van jongens is veel voller dan dat van meisjes. En natuurlijk vinden de twee het niet normaal ...

U hebt begrepen: door deze perfect door de kinderen geïllustreerde metafoor willen de Noorse vakbonden ons bewust maken ongelijkheden in lonen tussen mannen en vrouwen. Immers, als kinderen het niet accepteren, waarom moeten we het dan accepteren? Een initiatief dat herinnert aan, op een vergelijkbare manier, stellen wij voor om deze uitstekende werking van te (her) ontdekken het Observatorium voor Ongelijkheid wie stelde zich dat voor een "Monopolie oneerlijk".

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

credits: Finansforbund

Verbeeld door: FinansforbundMorgenstern

Video: De man is de baas, waarom eigenlijk? 1970 (Augustus 2019).