De ideeën

In Marokko maakt deze ontroerende sociale ervaring mannen bewust van het delen van huishoudelijke taken

Als het gaat om huishoudelijke taken en betreffende de huishouden een deel van het huis is nog niet ontwikkeld, dat is zeker. Ook al kunnen we nog steeds zien dat de wind begint te draaien, de aardewerk blijft nog steeds de zaak van sommigen ... Dus in een decennium dat begint te markeren gelijkheid van rollen mannenvrouwen in huis, het is nog steeds van essentieel belang om degenen die vergeten zijn dat een huis niet alleen praat, te herinneren.

En dit is het onderwerp dat wordt aangepakt Mio in hun nieuwe advertentie! Dit Marokkaanse merk van huishoudelijke producten gewoon hard geraakt, met deze tv-spot, speciaal ontworpen voor de maand Ramadan. Een zeer ontroerende video, massaal gerelayeerd op sociale netwerken: ze wil gevoelig maken Marokkanen op dit fenomeen, en probeert hen te motiveren om te vechten tegen 'seksisme' terwijl ze hen uitnodigen om vrouwen te helpen huishoudelijk werk.

Verschijnen in deze video, een veelheid van mannen met verschillende profielen en leeftijden: geconfronteerd met een schermze worden geïnstrueerd om te proberen wie te herkennen Handen laat ze worden getoond. handen beschadigde door het werk, in de vorm van clichés in zwart en wit schrijnend.

Het resultaat? Antwoorden gecentreerd rond mannelijke werknemers. Allemaal verkeerd omdat de verrassing is dat deze handen in werkelijkheid in werkelijkheid zijn moeders van deze mannen, hun Vrouwen, hun zusters ... Vrouwen die hard werken om voor hun gezin te zorgen, die veel hebben verdienste. Een rauwe realiteit, die deze vrouwen aanmoedigt om een ​​beetje hulp te vragen aan hun dierbaren: een realiteit zoals het goed deed sommige mensen te laten tranen.

"Een hand is niet genoeg. Hand in hand, alles wordt gemakkelijk. Laten we samen het huishouden doen. "Hier is de boodschap van deze wasmiddeladvertentie, die erop gericht is mannen op te leiden, zodat ze huishoudelijke taken delen met hun gelijken.

Een ontroerend en goed gedaan initiatief dat verandering weerspiegelt enveelbelovende evolutie van mentaliteiten : we houden van!

credits: MIO

credits: MIO

credits: MIO

credits: MIO

credits: MIO

credits: MIO

credits: MIO

Verbeeld door: MIO en het agentschap Marokko RAPP

Video: Arme man met een rijk hart. (Augustus 2019).