De ideeën

Als alternatief voor plastic wordt deze regenjas alleen gemaakt op basis van zeewier

Terwijl er veel discussie over is plastic maar bovenal, waar hij zijn reis beëindigde; er wordt veel minder aandacht besteed aan de oorsprong ervan. Voor de interdisciplinaire ontwerper Charlotte McCurdy, onze huidige focus op afvalvermindering en biologische afbreekbaarheid is meer een oplossing "dressing" tijdelijk, waardoor we de missen correlatie tussen gewone kunststoffen en klimaatverandering.

Tegenwoordig worden kunststoffen van gemaakt fossiele brandstoffen, die werden gevormd uit de koolstofrijke overblijfselen van pre-historische onderwaterplanten en algen die gebruik maakten van "het oude zonlicht", zoals Charlotte zegt. Denk aan deze materialen als voorbij zonlicht Veel vragen bij Charlotte wakker gemaakt: wat zou er gebeuren als we dit plastic maakten van "het licht van het heden"?
"Als onze materialen het product waren van de fotosynthese wat nu gebeurt, niet alleen kunnen we onze afhankelijkheid verminderen koolstofmaar we zouden onze koolstof ook in deze materialen kunnen opslaan, "legt ze uit. "We hebben er een paar schuld betreffende consumptie. We hebben allemaal gezegd dat het meest morele ding om te doen zou zijn om onze consumptie te verminderen. Vanwaar gaan we naartoe? "
In plaats daarvan ziet Charlotte een beter pad naar de duurzame ontwikkeling, die de klimaatverandering actief zou helpen bestrijden door het metaboliseren van koolstof uit de atmosfeer, zoals plantaardige materie.

Ik zie een toekomst waarin de gebouwen die ons huisvesten en onze t-shirts een impact hebben die niet negatief is voor de atmosfeer en waar mensen opnieuw betrokken zijn bij deze oorzaak van klimaatverandering, omdat ze het visualiseren . "

Zijn eerste experimenten geleid tot de ontwikkeling van een natuurlijk, op zeewier gebaseerd plastic dat ze kon gebruiken om een ondoordringbaar. Charlotte's werk is een van de vele vorderingen die de wereld heeft gemaakt biotechnologie en katalytische chemie. Voor de volgende fase van haar project werkt Charlotte ook een boek die al deze vooruitgang benadrukt, precies, evenals alle mensen die innoveren op dit gebied.

"We staan ​​aan de vooravond van een revolutie, maar we hebben nog niet de woordenschat voor", kondigt Charlotte aan. Dat is niet verrassend als je het technische jargon ziet dat nodig is om het idee uit te leggen. Kortom, een goed initiatief voor de planeet en wie weet ... dat misschien in enkele jaren onze regenjassen zal vervangen. Wat denk je?

credits: Charlotte McCurdy

credits: Charlotte McCurdy

credits: Charlotte McCurdy

Verbeeld door: Charlotte McCurdy

Video: Een milieuvriendelijk alternatief voor plastic. Winst op alle fronten (Augustus 2019).